вівторок, 4 листопада 2014 р.

На цей раз про особливості ЗНО


20 жовтня в Міністерстві освіти і науки за участю директора Українського центру оцінювання якості освіти Ігоря Лікарчука відбулося засідання Правління Громадської ради.
Ігор Лікарчук повідомив, що у 2015 році зовнішнє незалежне оцінювання пройде за тією ж процедурою, що й в попередні роки, за виключенням п’яти нововведень.
Для того, щоб зробити оцінку ЗНО об’єктивнішою, вирішили запровадити поріг «склав ЗНО» та «не склав ЗНО». Всі, хто не склав ЗНО – не можуть стати студентами. Усі, хто склав ЗНО – їхні результати визначаються від 100 до 200 балів і вони можуть стати студентами».
Друга новація – це відмова від сертифікатів ЗНО минулих років. На думку директора Українського центру оцінювання якості освіти, не можна повторювати між собою результати тестів різних років.
У 2015 році Український центр оцінювання якості освіти також впроваджує тести дворівневої складності з двох предметів: української мови і літератури, математики. Абітурієнти, які складатимуть тести двох рівнів складності отримає дві оцінки – за базовий і за поглиблений.
З переліку предметів, з яких проводитиметься зовнішнє незалежне оцінювання, вилучено всесвітню історію та світову літературу.
Освіта № 43 від 15-22 жовтня 2014 р.

Немає коментарів:

Дописати коментар