четвер, 30 жовтня 2014 р.

Інвентаризація бібліотечних фондів підручників та навчальних посібників

На перше січня кожного року на підставі Інвентарної книги обліку підручників та навчальних посібників і Книги сумарного обліку підручників та навчальних посібників бібліотекар робить звірку руху книжкового фонду з бухгалтерією.
Непридатні до користування підручники та навчальні посібники (не відповідають навчальній програмі, зношені, закінчився п`ятирічний термін використання, загублені учнями, студентами тощо) списуються комісією зі списання навчального закладу. В акті на списання зазначаються автор і назва підручника або навчального посібника, вік видання, ціна, кількість примірників, що списуються, і сума.
Число списаних за актом примірників підручників або навчальних посібників за рік (вибуло) та залишена кількість за рік (є станом на…) реєструється в Книзі сумарного обліку бібліотечного фонду підручників та навчальних посібників і в Реєстраційній картці руху підручників та навчальних посібників.
Література, яка не підлягає оприбуткуванню, списується в кінці навчального року.
Якщо підручник чи навчальний посібник загублений або зіпсований учнем (студентом), то батьки зобов`язані повернути до бібліотеки аналогічний підручник чи навчальний посібник.
Підручники та навчальні посібники, прийняті взамін загублених, реєструються в Журналі обліку підручників та навчальних посібників, прийнятих взамін загублених.

             Методист № 9, вересень 2014 р.


Немає коментарів:

Дописати коментар